Maggie De Block vraagt opnieuw meer geld voor asielzoekers, Theo Francken is razend Politiek
Politiek

Maggie De Block vraagt opnieuw meer geld voor asielzoekers, Theo Francken is razend

Maggie De Block vraagt opnieuw meer geld voor asielzoekers, Theo Francken is razend

Kamerlid Theo Francken (N-VA) is niet te spreken over het feit dat ontslagnemend minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block opnieuw 14 miljoen euro extra heeft gevraagd voor Fedasil, voor de opvang van asielzoekers. De teller staat dit jaar zo al op 411 miljoen euro.

Francken is van mening dat De Block de ontradingscampagne moet starten. Hij pleit ook opnieuw voor quota voor Asielzoekers, ondanks het feit dat de Raad van State die quote schorste. Francken voerde die destijds zelf in.

De Block benadrukt dat deze stijging deel uitmaatk van de voorlopige twaalfden. “Men laat graag uitschijnen alsof dit iets nieuws is, maar dit werd in het parlement ondertussen al drie keer besproken”, aldus de liberale minister. “Dit is allemaal het gevolg van een regering in lopende zaken die geen volle bevoegdheden heeft. De federale onderhandelaars moeten daarom zo snel mogelijk hun verantwoordelijken nemen en van start gaan met ernstige onderhandelingen”.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws