Evenepoel na tweede profkoers: "Enorm afgezien, de zwaarste kilometer uit mijn leven" Sport
Sport

Evenepoel na tweede profkoers: "Enorm afgezien, de zwaarste kilometer uit mijn leven"

Evenepoel na tweede profkoers: "Enorm afgezien, de zwaarste kilometer uit mijn leven"

Remco Evenepoel mocht een dag na zijn eerste profkoers al het podium op. De Belg van Deceuninck-Quick.Step hield knap stand in het peloton op de slotklim van één kilometer. Gisteren werd hij vijftiende en op de eerste dag van de Ronde van San Juan werd hij 34ste. Daarom mocht hij op het podium om de trui van beste jongere aan te trekken.

Gisteren was het wel flink afzien voor Evenepoel. De Alto Punta Negra - één kilometer klimmen aan acht procent - moest drie keer bedwongen worden. Bovendien was het snikheet in Argentinië.

“Enorm afgezien. De zwaarste kilometer uit mijn leven. Het ging enorm hard. Dit was een klim die ze bij de juniores op het binnenblad naar boven rijden, hier was het stampen op het buitenblad. Het was even alle hens aan dek, want zo’n korte helling is ook niks voor mij", geeft Evenepoel aan in Het Nieuwsblad. "Ik gaf alles wat ik had om te blijven aanklampen, en toen ik Alaphilippe (die uiteindelijk won, red.) zag vertrekken dacht ik: oef, nu moet ik gewoon zorgen dat ik mee ben met de rest.”

“Het was een magisch gevoel om met de sterkste klimmers boven te komen en zeker om met de ploeg te winnen. We wilden met onze ploeg absoluut deze rit pakken, en of dat nu met mij of Julian was, maakt niet uit. Julian deed het, en het is een geweldig gevoel om voor het eerst met het team te kunnen winnen. We zitten nu al aan drie stuks dit seizoen. Misschien pakken we dit jaar wel 77 overwinningen”,

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws