Dinsdag 22 Oktober 2019 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Jacques Vermeire heeft heel veel zin in FC De Kampioenen: "Dit moet gewoon scoren"

Jacques Vermeire heeft heel veel zin in FC De Kampioenen:

Een terugkeer van ‘FC De Kampioenen’ is na tien jaar een feit. Ook Jacques Vermeire (68) zal weer van de partij zijn als de gierige garagist Dimitri De Tremmerie, oftewel DDT. Aan Het Nieuwsblad gaf hij alvast een eerste reactie.

Jacques Vermeire schuimt momenteel de Vlaamse podia af met zijn zaalshow ‘Van 7 tot 77’. Toch twijfelde hij geen seconde om toe te zeggen. “Niets doen en rijk zijn, dat boeit mij niet. Wie bezig blijft, blijft langer scherp”, verkondigt hij in een straffe boodschap.

Vermeire heeft een groot deel van zijn succes te danken aan de populaire reeks. “Ik word nog bijna dagelijks aangesproken op mijn rol als DDT. Hoe ik dat succes verklaar? Het is herkenbaar, oer-Vlaams, en in de kern zit een onwrikbare kameraderie. Als de nieuwe afleveringen trouw blijven aan die geest, moet dat scoren. En dan staat de deur ook open voor nóg meer afleveringen, denk ik."

Te druk

“Ik was opgevist uit 'De Drie Wijzen', maar had het eigenlijk te druk voor een tv-serie”, zegt Jacques over zijn rol als DDT. In 1998 keerde hij ‘FC De Kampioenen’, en bij uitbreiding de hele VRT, de rug toe en maakte de oversteek naar VTM. Hij had nog wel een kleine rol in de laatste aflevering van het twintigste seizoen en was ook in de films te zien

TAGS  I  Jacques Vermeire  I  shownieuws  I  FC De Kampioenen  I  DDT