James Cooke over zeer moeilijke periode: “Geen zin meer in het leven” Buitenland
Buitenland

James Cooke over zeer moeilijke periode: “Geen zin meer in het leven”

James Cooke over zeer moeilijke periode: “Geen zin meer in het leven”

Dinsdagavond is James Cooke te gast in de eerste afevering van het nieuwe seizoen van ‘Het Huis’. Daarin vertelt hij openhartig over zijn moeilijke jeugd.

"Ik was zeventien en zat er helemaal door. Alles zat tegen”, vertelt James Cooke tegen Eric Goens. “Mijn ouders gingen uit elkaar. Mijn eigen relatie strandde. Ik werd gepest. Ik ontdekte mijn geaardheid en kampte daarmee. Rookte joints. Bleef weg van school. Ik had geen zin meer in het leven."

“En er was, dacht ik, niks of niemand die me kon helpen”, zegt James. “Ik zat met de allesomvattende vraag of ik nog wel uit die put zou en wilde geraken. Dat was de moeilijkste periode uit mijn leven. Het signaal dat ik niet meer verder wilde, heeft me uiteindelijk gered. Het was de druppel te veel die alles losmaakte. En toen ben ik opgevangen."

Praten

James heeft geen spijt van zijn verblijf in ‘Het Huis’, laat hij weten in een reactie aan Het Laatste Nieuws. “Achteraf gezien ben ik blij dat ik alles heb kunnen vertellen. Ik wilde vooral duiden hoe belangrijk het is dat je mensen hebt met wie je kan praten”, besluit hij.

Populair

Laatste nieuws