E-sigaret maakt eerste dodelijk slachtoffer in ons land Royalty
Royalty

E-sigaret maakt eerste dodelijk slachtoffer in ons land

E-sigaret maakt eerste dodelijk slachtoffer in ons land

Het Nieuwsblad en De Standaard melden dat een gezonde 18-jarige jongen om het leven is gekomen door een onverklaarbare longontsteking. Artsen van het Brussels universitair ziekenhuis St-Lucas achten de kans groot dat deze longaandoening veroorzaakt werd door te vapen.

De jongen belandde een maand geleden in het hospitaal met zware ademhalingsproblemen. Na 26 dagen in coma te hebben gelegen, overleed hij. Na alle mogelijke oorzaken voor de longontsteking te hebben onderzocht, bleef alleen de hypothese van de e-sigaret overeind. Om zijn slaapproblemen aan te pakken, had de jongen namelijk een e-sigaret met een vulling van CBD, de niet-psychoactieve stof van cannabis, gebruikt.

“Wij zijn inderdaad tot dat besluit gekomen”, zegt dokter Jacquet van St-Lucas. “Er is geen absolute zekerheid over het oorzakelijk verband, omdat er (nog) geen test bestaat die dat kan bevestigen. Maar uit wat wij weten, blijken heel wat slachtoffers van dit soort longaandoeningen cannabishoudende mengsels gerookt te hebben met een e-sigaret”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws