Nieuwe straffe onthullingen over vermiste Theo Hayez: "Wij hebben hem" Royalty
Royalty

Nieuwe straffe onthullingen over vermiste Theo Hayez: "Wij hebben hem"

Nieuwe straffe onthullingen over vermiste Theo Hayez: "Wij hebben hem"

Vrienden en familie hebben verschillende berichten gekregen waarin gevraagd werd om losgeld. Dat blijkt uit de derde aflevering van de Australische podcast The Lighthouse. Volgens de zenders zou de jongen nog in leven zijn en gekidnapt zijn.

De familie zou 300.000 dollar (185.000 euro) in Bitcoins betalen om de Belgische backpacker Hayez terug te krijgen. De jongeman verdween op 31 mei in Byron Bay en werd nog steeds niet teruggevonden.

“De eerste keer waren we in shock”, zegt de familie in de podcast The Lighthouse. “En dan begin je na te denken: wat is waar en wat niet?" Een van de berichten kwam drie weken na de verdwijning van Hayez. “Ik begrijp dat dit een beangstigend bericht is om te krijgen. Wij hebben Théo. Vertel zijn vader dat hij oké is. Hij is niet in Byron. We hebben hem verplaatst en moesten onderduiken door al de aandacht. Hij is oké nu zolang zijn vader doet wat we willen. Dit is geen hoax. Jullie zoon is gekidnapt."

Ander land

De zogezegde kidnappers beweren in Zuid-Afrika te zitten en niet in Australië. Jean-Philippe Pector, de peter van Theo, stelt zich vragen. "Je kan een VPN, virtual private network, gebruiken waardoor het lijkt alsof je in een ander land bent. Dus ik hoop dat ze weten wat ze doen als ze zeggen dat de berichten van daar komen."

“Op een bepaald moment kregen we zelfs berichten waarin stond dat Théo gewond was geraakt aan zijn been toen hij probeerde te ontsnappen. Zelfs als ze Théo niet hebben, wil ik dat ze gestraft worden voor die berichten. Dit is ook een misdaad.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws