Maarten Vangramberen neemt drastische beslissing in verband met zijn verslaving: “Ik kan echt niet zonder" Sport
Sport

Maarten Vangramberen neemt drastische beslissing in verband met zijn verslaving: “Ik kan echt niet zonder"

Maarten Vangramberen neemt drastische beslissing in verband met zijn verslaving: “Ik kan echt niet zonder"

Maarten Vangramberen (41) heeft een bijzondere verslaving. Het sportanker van de VRT is een fervent loper en is er zo aan verknocht dat hij er nu zelfs een boek over heeft geschreven: 'Go Run'.

Vangramberen is tien jaar geleden fanatiek begonnen met lopen, toen zijn dochter na de geboorte een enorm slechte slaapster bleek. “Een jaar lang voelde ik me elke ochtend een wrak. Koffie hielp niet. Tot ik merkte dat lopen mij geen energie kostte, maar juist gaf. Ik dreef mijn trainingen op en zo werd ik vanzelf loopverslaafd. Als ik niet loop, word ik kribbig en voel ik me ongemakkelijk."

“Lopen hoort bij mijn primaire behoeften naast eten en drinken”, aldus Maarten. Hij geeft ook toe niet zonder lopen te kunnen. “Ik heb dat echt nodig om me goed en gelukkig te voelen. En het is mijn vorm van meditatie. Ik denk onderweg helderder na, omdat er meer zuurstof naar mijn hersenen stroomt. Vaak heb ik na een training een oplossing voor een probleem of een originele invalshoek voor een reportage gevonden."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws