Sven Nys haalt verrassend hard uit naar zijn zoon Thibau: “Dat zal zeer moeilijk worden” Sport
Sport

Sven Nys haalt verrassend hard uit naar zijn zoon Thibau: “Dat zal zeer moeilijk worden”

Sven Nys haalt verrassend hard uit naar zijn zoon Thibau: “Dat zal zeer moeilijk worden”

Voormalig veldrijder Sven Nys maakte zijn opwachting in de veldritpodcast van Het Nieuwsblad. Er ligt de Kannibaal van Baal duidelijk wat op de maag.

Er was de voorbije dagen heel wat te doen om de scheiding tussen ‘Team Nys’ en Telenet. Sven zegt dat zijn ploeg beseft dat de sport revolutionair aan het veranderen is. "Dus moeten we bepaalde zaken anders aanpakken. Tegelijk had Telenet het idee dat de sponsoring na 2020 niet meer moest worden doorgetrokken. Hier is geen winnaar of verliezer, het is een keuze van beide partijen."

Dat Nys geen voorstander is van de vernieuwde wereldbeker, dat was al geweten. Hier komt hij in de podcast nog even op terug. “Ik ben groot voorstander van innovaties in onze sport maar de manier waarop het nu gebeurt, doet me vrezen voor de toekomst."

Hoger niveau

“Er komt minder publiek naar de cross, organisatoren moeten schipperen met hun centen en plots worden er meer centen gevraagd om wereldbekers te organiseren. En wat krijgen ze in de plaats? Meer, zou je toch verwachten. Maar ze weten helemaal nog niet wat ze gaan krijgen. Baal in de Wereldbeker? We hebben niet de minste ambitie."

Tot slot nog de toekomst van zijn zoon. Thibau is wel op weg helemaal in zijn vaders voetsporen te treden. “Ik ga niet zeggen dat hij diegene zal zijn die de sport naar een hoger niveau zal tillen. Er zijn nog heel wat bruggen te bouwen. Ja, hij beleeft een fantastisch jaar maar ik ben er redelijk zeker van dat hij volgend jaar, bij de beloften, het moeilijkste jaar uit zijn carrière gaat beleven. Ik laat hem rustig zijn ding doen, met vallen en opstaan."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws