Verliest België enige plaats in poules van Champions League? Sport
Sport

Verliest België enige plaats in poules van Champions League?

Verliest België enige plaats in poules van Champions League?

AA Gent werd al in de voorrondes van de Europa League uitgeschakeld, Anderlecht won niet één match in zijn poule en Standard werd - zij het ietwat ongelukkig - uitgeschakeld. Enkel Club Brugge en KRC Genk zijn straks nog actief in Europa. Niet veel. Én iets wat op termijn zware gevolgen kan hebben.

"Club Brugge en RC Genk moeten na Nieuwjaar de Belgische eer in Europa hoog houden. Twee clubs, dat is niet veel", stelt Ludo Vandewalle vast in Het Nieuwsblad. "Toch genoeg om het rechtstreekse Champions League-ticket na het seizoen 2019-20 te behouden", benadrukt de chef voetbal van de krant.

"We bikkelen met Oekraïne, dat nog Shakhtar Donetsk en Dynamo Kiev in de Europa League heeft, voor de achtste plaats op de UEFA-ranking. Voor de verdeling van Europese tickets maakt de achtste of negende plek evenwel geen verschil", besluit Vandewalle.

Eén ding is zeker: als ons land op termijn ook sowieso één ploeg wil afvaardigen in de poules van de Champions League, zullen er de komende seizoen resultaten moeten geboekt worden op het Europese toneel.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws