Eerst opklaringen, daarna regen en stevige rukwinden Royalty
Royalty

Eerst opklaringen, daarna regen en stevige rukwinden

Eerst opklaringen, daarna regen en stevige rukwinden

Deze ochtend trekt de regenzone geleidelijk weg uit het oosten van ons land. Ze wordt gevolgd door tijdelijk droger weer met opklaringen. In de loop van de namiddag verschijnen er meer stapelwolken, die vooral in de zuidelijke helft van het land enkele lokale buien kunnen produceren, zo meldt het KMI.

De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden in het westen. De wind waait vrij krachtig tot soms krachtig uit het zuidwesten, met rukwinden tot rond 75 km/h. Op het einde van de namiddag neemt de wind wat af.

Donderdagavond is het wisselend bewolkt met hier en daar nog een bui. Maar het wordt vervolgens droog. Later neemt de bewolking echter toe en tegen het einde van de nacht groeit de kans op motregen of lichte regen vanaf het westen. De minima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 7 graden in Laag-België. De wind waait meestal matig, en aan zee vrij krachtig, geleidelijk krimpend naar het zuiden tot het zuidwesten.

Vrijdag

Vrijdag is het grijs met eerst lichte regen en later soms wat gemiezer. Het kwik stijgt tot rond 9 graden. De wind waait matig en later vrij krachtig of soms zelfs krachtig uit zuid tot zuidwest. Er is daarbij kans op rukwinden tot rond 70 km/h.

's Nachts trekt een actievere regenzone van west naar oost over ons land. De rukwinden kunnen daarbij nog wat feller uithalen.

Zaterdag wordt het wisselend bewolkt met buien en veel wind. De maxima liggen in de buurt van 9 graden.

Zondag wordt het zwaarbewolkt met regen, gevolgd door buien. De maxima van rond 9 graden worden in de ochtend bereikt. Nadien wordt het frisser. We verwachten opnieuw veel wind.

Maandag en dinsdag

Maandag en dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met buien die vanaf de Noordzee over ons land trekken. In de Ardennen kunnen deze buien winters zijn. De maxima liggen rond 6 of 7 graden.

Woensdag lijkt het grotendeels droog te zullen blijven met wolkenvelden en opklaringen. De maxima liggen rond 6 of 7 graden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws