Grootschalig onderzoek wijst uit: dit is wat de Belgische kiezer écht wil Royalty
Royalty

Grootschalig onderzoek wijst uit: dit is wat de Belgische kiezer écht wil

Grootschalig onderzoek wijst uit: dit is wat de Belgische kiezer écht wil

Uit een grootschalig onderzoek van de Brusselse universiteit ULB blijkt dat de burger allesbehalve tevreden is met de huidige gang van zaken in ons land.

Het onderzoek, waaraan meer dan 6.500 Belgen deelnamen, wijst uit dat de kiezer vooral smacht naar politieke vernieuwing. Dat schrijft De Standaard. De ondervraagde Vlamingen, Walen en Brusselaars lieten zich uit over elf stellingen en de resultaten liegen er niet om: de kiezers eisen grondige hervormingen en meer inspraak.

De roep om vormen van participatieve en directe democratie kent een duidelijke opmars. Dit wordt grotendeels verklaard door de toenemende politieke ontevredenheid bij de burgers. Hoe meer iemand vindt dat het Belgische politieke systeem inefficiënt en onrechtvaardig is, hoe sterker de roep bij die persoon om hervormingen, blijkt uit de studie.

Zo wil het merendeel van de ondervraagden bepaalde (voor)rechten van parlementsleden inperken. Liefst 73 procent van de Belgen gaat ermee akkoord dat politici niet meer dan 2.500 euro bruto per maand mogen verdienen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws