Tom Van Grieken heeft de oplossing na uitblijven van federale regering: "Dit moet er nu gebeuren" Politiek
Politiek

Tom Van Grieken heeft de oplossing na uitblijven van federale regering: "Dit moet er nu gebeuren"

Tom Van Grieken heeft de oplossing na uitblijven van federale regering: "Dit moet er nu gebeuren"

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken roept op om nieuwe verkiezingen te houden. Zeven maanden na de verkiezingen is er nog steeds geen uitzicht op een nieuwe federale regering.

"Het belangrijkste is dat er volgend jaar nieuwe verkiezingen komen. Er is geen elegante uitweg of oplossing, dus zo werkt een democratie dan", zegt Van Grieken in Newsweek.

In september lanceerde Vlaams Belang al 'missie 2024'. Van Grieken wil met zijn partij bij de volgende verkiezingen de grootste partij van het land worden. “Het plan is de grootste moeten worden in Vlaanderen. En liefst nog aanzienlijk de grootste. Maar de bedoeling is de grootste, want dan hebben wij de kaarten in handen. Dan zijn we niet meer afhankelijk van anderen. Dan kunnen ze ons niet meer negeren”, zegt Van Grieken. “We moeten evolueren naar een beleidspartij. Zeker op gemeentelijk, maar liefst ook op Vlaams vlak.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws