Maggie De Block haalt uit: "Wees toch eens bescheiden, zo heeft het geen schijn van kans" Politiek
Politiek

Maggie De Block haalt uit: "Wees toch eens bescheiden, zo heeft het geen schijn van kans"

Maggie De Block haalt uit: "Wees toch eens bescheiden, zo heeft het geen schijn van kans"

Maggie De Block vreest dat men niet op de juiste weg is om een federale regering te vormen. "Zo zal het niet lukken", zegt ze in Newsweek.

“Niet op de manier waarop we nu bezig zijn”, aldus De Block. Ze verwijst daarbij naar “het feit dat er getwitterd wordt door een beetje iedereen die daar eigenlijk niet echt aan de tafel zit voor de informatiegesprekken. Daar moet discretie zijn. Voor de politici is het toch beter dat zij het vertrouwen geven aan hun onderhandelaars en zelf een beetje bescheiden zijn in hun twittergedrag en opmerkingen. Anders is er geen schijn van kans om tot een compromis te komen.”

De Block geeft toe dat haar partij een moeilijke periode doormaakt, na het lekken van de nota van informateur Paul Magnette (PS). “Er is daar allerlei zotte praat verteld, die eigenlijk veel met emotie te maken had”, aldus De Block. “Dat moet er zijn in politiek, want anders ben je niet genoeg geëngageerd. Maar ik zou mij toch alles niet laten wijsmaken, in feite. Want de vraag was: ‘Hoe ga je daarop reageren’? Maar hoe ga je reageren op zaken die eigenlijk niet relevant zijn?”, doelt ze op het feit dat de nota van Magnette voora van hemzelf kwam en geen afspiegeling was van wat de partijen hadden besproken.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws