Jan Jambon zet de deur op een kier voor deze Vlaams Belanger: “Met hem kunnen we tenminste praten” Politiek
Politiek

Jan Jambon zet de deur op een kier voor deze Vlaams Belanger: “Met hem kunnen we tenminste praten”

Jan Jambon zet de deur op een kier voor deze Vlaams Belanger: “Met hem kunnen we tenminste praten”

“We hebben het het Vlaams Belang veel te makkelijk gemaakt.” Dat concludeert Vlaams minister-president Jan Jambon in Gazet van Antwerpen.

"We hadden perfect de onderhandelingen kunnen opstarten voor een regeerakkoord”, zegt Jambon. “Of we dat hadden bereikt, weet ik niet. Hoeveel water zou Vlaams Belang in de wijn hebben gedaan? Maar we hadden kunnen kijken wat ze waard waren."

Toch wil het N-VA-kopstuk kwijt dat zijn partij met het Vlaams Belang van Filip Dewinter of Dries Van Langenhove waarschijnlijk geen akkoord maken. “Maar met iemand als Tom van Grieken kunnen we wel praten”, klinkt het.

Verantwoordelijkheid

Vlaams Belang scoort erg hoog in de peilingen. Dat verklaart de Vlaams minister-president als volgt: “De politiek is niet in staat om een federale regering te vormen, Wallonië wil een andere richting uit dan Vlaanderen, mensen zijn daar misnoegd over en het Vlaams Belang kapitaliseert daarop."

“En dan heeft het nog de luxe van te kunnen voorstellen wat het maar wil - klinkt het niet dan botst het. Vlaams Belang heeft toch niet de verantwoordelijkheid om het uit te voeren”, besluit Jambon.

Populair

Laatste nieuws