Tom Van Grieken: "Dat is echt niet het eerste punt waarvan de Vlaming wakker ligt" Politiek
Politiek

Tom Van Grieken: "Dat is echt niet het eerste punt waarvan de Vlaming wakker ligt"

Tom Van Grieken: "Dat is echt niet het eerste punt waarvan de Vlaming wakker ligt"

Tom Van Grieken is een van de opvallendste figuren van 2019. Hij leidde zijn partij Vlaams Belang naar een grote verkiezingsoverwinning.

Van Grieken geeft de verklaring waarom zijn partij heeft gewonnen. “In tegenstelling tot wat onze tegenstanders beweerden, is klimaatalarmisme niet het eerste punt waarvan de Vlaming wakker ligt, maar wel de massale immigratie naar ons land en de daarbij horende druk op onze sociale zekerheid. Terwijl andere partijen bezig waren over wie premier ging worden, gingen wij uit van de bezorgdheden van de mensen", stelt Van Grieken in Het Nieuwsblad.

"Daarbij hebben wij een unieke positie. Enerzijds heb je de linkse partijen, die van ons land het OCMW van de wereld willen maken. Anderzijds rechtse partijen zoals N-VA, maar die besparen op de sociale zekerheid. Met Vlaams Belang hebben we laten zien dat rechts niet per definitie asociaal hoeft te zijn. We hebben een sociaal verhaal gebracht, tegelijk zijn we migratiekritisch gebleven.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws