Mathieu van der Poel bijt stevig van zich af: “Dit is pure onzin!” Sport
Sport

Mathieu van der Poel bijt stevig van zich af: “Dit is pure onzin!”

Mathieu van der Poel bijt stevig van zich af: “Dit is pure onzin!”

2019 is een geweldig sportjaar voor Mathieu van der Poel. Toch is er één koers met een zure nasmaak.

Het WK op de weg ligt namelijk nog steeds gevoelig. “Ja, dat WK...Dat is de reden dat ik 2019 een goed jaar vind, maar het had nog beter kunnen zijn”, zegt Mathieu in De Morgen. De Nederlander viel plots ten prooi aan een memorabele inzinking. “Het was ineens op. Daarvoor had ik nog een stevige kopbeurt van twee minuten gedaan, het bewijs dat ik het niet zag aankomen."

Ook met zijn voeding heeft hij geen grove fouten gemaakt, vindt hij. “Ik weet heus wel hoe ik vooraf moet eten en tijdens de race heb ik mijn 90 gram koolhydraten per uur ingenomen. De omstandigheden waren te extreem en ik kan al niet goed tegen regen en koude."

Onzin

Van der Poel was zeker niet de enige die de man met de hamer tegenkwam. “Ik ben geen uitzondering", zegt hij. "Halfweg reed ik naast Julian Alaphilippe: sjonge, daar zat echt geen leven meer in, hij keek dwars door mij heen. Dat lange wedstrijden mij niet zouden liggen, is ook onzin. In de Ronde van Vlaanderen reed ik wel mee tot het laatst."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws