Sven Nys schrikt zich rot: “Dit heb ik nog nooit gezien” Sport
Sport

Sven Nys schrikt zich rot: “Dit heb ik nog nooit gezien”

Sven Nys schrikt zich rot: “Dit heb ik nog nooit gezien”

Thibau Nys heeft woensdag de Grote Prijs Sven Nys gewonnen in zijn thuisdorp Baal. Papa Sven zag het graag gebeuren.

Vier uur voordat de cross bij de profs begon, stond er al een heel pak volk op de Balenberg. Taferelen waar ook Sven zélf van schrok. “Ja, ik heb hier nog nooit zoveel volk gezien ’s morgens vroeg”, zegt hij aan VTM Nieuws. “Dus dat leeft, ja. Thibau haalt acrobatentoeren uit en dat wordt geapprecieerd door de mensen en da’s fijn. Ik denk dat we in Baal opnieuw vertrokken zijn voor een aantal jaar”, zegt de Kannibaal van Baal.

“De laatste maanden begin ik dat toch meer en meer te merken”, zegt ook zoon Thibau. “Dat geeft me alleen maar meer motivatie en dat geeft soms echt een kick om door de mensenmassa te rijden en zo luid aangemoedigd te worden."

Factoren

Volgend seizoen rijdt de zoon van Sven bij de beloften en zo komt zijn droom steeds dichterbij. “Qua techniek en explosiviteit gaat het gewoon nog afhangen van hoe ‘trainbaar’ ik ben, en de grootte van mijn motor die ik nog kan ontwikkelen. Het hangt van zo veel factoren af, maar we komen er elk jaar wel dichter bij en het ziet er voorlopig wel goed uit”, aldus Thibau.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws