Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem zwaar onder vuur: “Dit is onbegrijpelijk” Royalty
Royalty

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem zwaar onder vuur: “Dit is onbegrijpelijk”

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem zwaar onder vuur: “Dit is onbegrijpelijk”

Minister van Binnenlandse zaken Pieter De Crem (CD&V) wil een eengemaakte politiezone in Brussel. De Brusselse burgemeesters spreken van een “irritante Vlaamse obsessie om te fuseren”.

Op oudejaarsavond werkten de zes politiezones voor het eerst onder één commando. Hoewel het onrustig was, bleven de grote rellen uit. Dat is volgens Pieter De Crem grotendeels de verdienste van de samenwerking.

“Er kan geen krachtdadig veiligheidsbeleid zijn, zonder eengemaakte politiezone”, zegt De Crem aan VRT NWS. De Brusselse burgemeesters zijn allesbehalve fan van de plannen van De Crem. Didier Gosuin, burgemeester van Oudergem, noemt een mogelijke fusie zelfs “een irritante obsessie van de Vlaamse politici".

Granaten

“Als het slecht gaat, moeten we fuseren, als het goed gaat moeten we fuseren”, zegt Gosuin. “In Antwerpen ontploffen granaten. Hoort u Franstalige politici ervoor pleiten om de Antwerpse politiezone opnieuw op te splitsen?"

Ook Vincent De Wolf van de MR sluit zich daarbij aan. “Waarom een winnend team veranderen? Alles gaat goed”, aldus De Wolf. “Ik begrijp het voorstel van De Crem absoluut niet."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws