Jan Jambon doet ophefmakende uitspraken over Vlaams Belang: "Ik kan me dat wel voorstellen, ja" Politiek
Politiek

Jan Jambon doet ophefmakende uitspraken over Vlaams Belang: "Ik kan me dat wel voorstellen, ja"

Jan Jambon doet ophefmakende uitspraken over Vlaams Belang: "Ik kan me dat wel voorstellen, ja"

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is in een gesprek met De Zondag nog eens dieper ingegaan op de situatie met Vlaams Belang. De partij heeft de wind in de zeilen.

Zou Jambon een coalitie overwegen met Vlaams Belang? “Die vraag stelt zich nu niet. We hebben een sterke regering zonder Vlaams Belang”, zegt Jambon. “Ik heb wel altijd gezegd dat ik het onverstandig vind om Vlaams Belang bij voorbaat uit te sluiten voor onderhandelingen.”

“Wij doen die partij áltijd een ongelooflijk cadeau”, meent Jambon. “Vlaams Belang wint verkiezingen, maar hoeft nul verantwoordelijkheid op te nemen. Zij hoeft nooit te bewijzen dat haar programma de toets met de realiteit kan doorstaan. Daarom kan ik mij inbeelden om hen op te nemen in een regering, zeker als een derde partij nodig is. Dat zou maken dat hun inbreng sowieso onschadelijk is. Maar dan zouden al die kiezers wel inzien dat die partij toch niet de grote toverformules bezit.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws