Niels Albert verrast met uitspraak over Wout Van Aert: "Dat is wel heel duidelijk" Sport
Sport

Niels Albert verrast met uitspraak over Wout Van Aert: "Dat is wel heel duidelijk"

Niels Albert verrast met uitspraak over Wout Van Aert: "Dat is wel heel duidelijk"

In zijn column voor Het Laatste Nieuws laat Niels Albert zijn licht schijnen over het BK veldrijden van komende zondag.

Albert ziet Wout Van Aert een belangrijke rol spelen in Antwerpen op het Belgisch kampioenschap. En dan meer bepaald voor Tim Merlier. “Ik voorspel het dus zo: Sweeck rijdt weg, Iserbyt krijgt in de achtervolging Merlier op het wiel en beseft ‘als ik met Tim naar de finish ga, ben ik geklopt in de sprint.’ Koers gereden, winnaar gekend”, aldus Albert.

“Waarop Merlier Iserbyt in de slotronde keurig aan de leiband houdt en effectief met hem afrekent voor het zilver. Tim, jawel. Mijn ‘dark horse’ voor zondag”, schrijft de voormalige kampioen. Enter Wout van Aert. “Hij kan een heel belangrijke rol spelen in dit scenario”, klinkt het.

Compensatie

“Ik zie in Van Aert-Merlier een apart koppeltje", vervolgt Albert. "Kompanen van weleer, gezworen kameraden. Zo vaak samen getraind, samen op stage geweest. En nu samen sterk tegen het ijzeren duo van Pauwels Sauzen-Bingoal."

“De Van Aert van Gullegem verschilde in rijstijl al duidelijk van die van Loenhout”, merkt Albert op. “Je weet het natuurlijk nooit, maar meedoen voor de zege wordt lastig, vrees ik. In de huidige omstandigheden zal Wout zich zeker niet te beroerd voelen om eens een gat te laten vallen of dicht te rijden voor Merlier. Als compensatie voor alles wat Tim destijds voor hem heeft betekend."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws