Code geel in heel Vlaanderen: KMI waarschuwt voor rukwinden tot 85km/u Royalty
Royalty

Code geel in heel Vlaanderen: KMI waarschuwt voor rukwinden tot 85km/u

Code geel in heel Vlaanderen: KMI waarschuwt voor rukwinden tot 85km/u

Vandaag gaat het weer flink waaien met rukwinden tot 85 km/u en plaatselijk zelfs meer, dat meldt het KMI. We kunnen nog enkele stevige buien verwachten. Ook een plaatselijk onweer is niet uitgesloten. Het noodnummer 1722 is geactiveerd.

Deze voormiddag is het zacht maar zwaarbewolkt tot betrokken en erg winderig. Een actieve regenzone trekt van west naar oost over het land. We bereiken temperaturen van 6 tot 10 graden.

Na de middag koelt het geleidelijk af. In het zuidoosten van het land blijft het regenen. Elders krijgen we tussen de wolkenvelden door enkele opklaringen maar verwachten we nog regelmatig stevige buien. Een plaatselijke onweer lijkt daarbij niet uitgesloten.

Deze voormiddag staat er een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. Na de middag ruimt de wind naar west tot noordwest en neemt dan geleidelijk in kracht af. We verwachten vandaag rukwinden van 75 tot 85 km/h en plaatselijk meer.

Deze avond en nacht wordt het wisselend bewolkt met nog enkele buien die ten zuiden van Samber en Maas stilaan een winters karakter krijgen. Op de Ardense toppen kan er zelfs een laagje verse sneeuw achterblijven. Na middernacht wordt het droger en verwachten we brede opklaringen. Minima tussen -2 graden in de Hoge Venen en +4 graden aan de kust. De matige tot vrij krachtige west- tot noordwestenwind wordt zwak tot matig uit veranderlijke of zuidwestelijke richtingen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws