Alex Agnew is er het hart van in: “Ik begrijp het gewoon niet” Buitenland
Buitenland

Alex Agnew is er het hart van in: “Ik begrijp het gewoon niet”

Alex Agnew is er het hart van in: “Ik begrijp het gewoon niet”

Afgelopen weekend raakte bekend dat stemacteur Hank Azaria (55) na dertig jaar stopt als stem van het ‘Simpsons’-personage Apu Nahasapeemapetilon. “Jammer”, zegt Alex Agnew.

Of Apu ook verdwijnt uit 'The Simpsons' is niet zeker. Wél zeker is dat Azaria stopt met het inspreken van de stem. “Ik zou het jammer vinden als het personage van Apu zou verdwijnen”, vertelt Alex Agnew. “Bovendien begrijp ik de hetze ook niet zo goed."

De laatste maanden kwam er veel kritiek op het personage. Een Indische uitbater van een supermarkt zou te stereotiep zijn. “Maar naast het personage van Apu zit de reeks bomvol met stereotiepen”, aldus Agnew. “Mr Burns is een grijpgrage miljonair zonder hart, de Italianen die in ‘The Simpsons’ voorkomen zijn maffiosi, politieagent Chief Wiggum is lui, de zussen van Marge zijn zieldode ambtenaren."

Clichés

“De reeks stikt ervan”, vervolgt de komiek. “Humor is vaak gebaseerd op clichés en die zijn net grappig omdat ze vaak ook waar zijn. Ik weet niet of je weleens een nachtwinkel bent binnengewandeld, maar daar zít gewoon vaak een Indiër met een accent”, komt hij tot het besluit.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws