Zaterdag 25 Januari 2020 - 21:00   I   Foto: Pixabay  I   Bron: VRT NWS  I   door Redactie

27-jarige vrouw uit Borgerhout wordt gegijzeld, daders slaan vriend bont en blauw en eisen losgeld

27-jarige vrouw uit Borgerhout wordt gegijzeld, daders slaan vriend bont en blauw en eisen losgeld

De politie heeft donderdag vier mannen opgepakt die een 27-jarige vrouw gegijzeld hielden in Antwerpen. De vriend werd in elkaar geslagen en werd gedwongen tot het betalen van losgeld. Dat meldt VRT NWS.

Een duidelijk verwarde man deed donderdagochtend aangifte van de gijzeling van zijn 27-jarige vriendin. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen opende meteen een onderzoek. Woensdagavond namen verschillende mannen de man mee in een minibus en brachten hem naar een pand. Daar kreeg de man zware slagen en werd hij gekneveld.

De vriendin van de man, een 22-jarige boekhouder, werd ontvoerd. De daders sloten haar op, waarna de man vrij werd gelaten om het losgeld voor haar te gaan halen en zo zijn gokschuld af te betalen.

Raadkamer

De Antwerpse politie, de Federale gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen en Antwerpen en de speciale eenheden werkten snel en effectief samen en zo kon er snel resultaat geboekt worden. Donderdag kon de vrouw bevrijd worden.

De daders, een 25-jarige man uit Ekeren, een 25-jarige man en zijn 27-jarige broer uit Antwerpen en een 27-jarige man uit Hoboken, werden gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft de vier mannen vrijdag aangehouden en dinsdag verschijnen ze voor de raadkamer.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  gijzeling  I  Borgerhout  I  Antwerpen