Voormalig Miss Belgian Beauty Zsofi Horvath (39) over vreselijk drama dat haar gezin trof: “Een ongekend verlies” Buitenland
Buitenland

Voormalig Miss Belgian Beauty Zsofi Horvath (39) over vreselijk drama dat haar gezin trof: “Een ongekend verlies”

Voormalig Miss Belgian Beauty Zsofi Horvath (39) over vreselijk drama dat haar gezin trof: “Een ongekend verlies”

In het kader van een studie van de KU Leuven en het Imperial College over miskramen in de eerste weken van de zwangerschap, praat Zsofi Horvath openhartig over de tragedie die ook haar trof.

De onderzoekers van de studie ontdekten dat een miskraam een erg traumatische ervaring kan zijn, ook lang nadat de geboorte is afgebroken. Voormalig Miss Belgian Beauty kan hierover meepraten: zij kreeg tijdens haar eerste zwangerschap te maken met het prille zwangerschapsverlies.

Ze geeft eerlijk toe dat dat een enorm zware periode was. “De buitenwereld was nog niet op de hoogte, maar in het hoofd van mijn echtgenoot en mezelf waren we al met z’n drietjes”, klinkt het. “De dag dat we het slechte nieuws te horen kregen, staat in mijn geheugen gegrift alsof het gisteren was."

Draaglijker

“Het was een ongekend verlies waarmee we plots geconfronteerd werden”, klinkt het. Zij en haar man maakten het rouwproces door zonder begeleiding, al had deze wel van pas gekomen. “Ik ben ervan overtuigd dat de juiste professionele zorg en begeleiding die ouders kunnen krijgen bij thuiskomst uit het ziekenhuis, het leed veel draaglijker maakt”, aldus Horvath.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws