-->

DNA-test bevestigt dat koning Albert de vader is van Delphine Boël: dit zijn de gevolgen

DNA-test bevestigt dat koning Albert de vader is van Delphine Boël: dit zijn de gevolgen
Maandag 27 Januari 2020 - 18:45   I   Foto: Photonews   I  Bron: Het Nieuwsblad  I  

DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat koning Albert II (85) wel degelijk de vader is van Delphine Boël (51). Dat schrijft Het Nieuwsblad.

"Zijne Zijne Majesteit Koning Albert II heeft kennis genomen van de resultaten van de DNA-test waaraan Hij op vraag van het hof van beroep van Brussel Zijn medewerking heeft verleend. De wetenschappelijke conclusies tonen aan dat hij de biologische vader van mevrouw Delphine Boël is”, is de reactie in een officiële mededeling.

Nu de uitslag van de test bekend is, zal de koning niet langer ontkennen dat hij de wettelijke vader is, zo klinkt het. "Ook al zijn er juridische argumenten en bezwaren om het feit te rechtvaardigen dat een wettelijk vaderschap niet noodzakelijk de weergave is van een biologisch vaderschap, en dat de gevolgde procedure betwistbaar is, heeft koning Albert beslist om die niet op te werpen en met waardigheid en eer een punt te zetten achter deze pijnlijke procedure."

DNA

Zes jaar geleden stapte Delphine Boël naar de rechter om erkend te worden als dochter van Albert. Voor de rechtbank werd eerst vastgesteld dat Jacques Boël niet de biologische vader van Delphine is.Uiteindelijk werd Albert verplicht om een DNA-stal af te staan.

TAGS  I  Delphine Boël  I  koning Albert  I  DNA