Wout Van Aert trekt harde conclusies: “Enorm confronterend” Sport
Sport

Wout Van Aert trekt harde conclusies: “Enorm confronterend”

Wout Van Aert trekt harde conclusies: “Enorm confronterend”

Na een lange revalidatie lijkt Wout Van Aert stilaan weer op een meer dan degelijk niveau te rijden. Toch is er nog werk aan de winkel.

Zo moet Van Aert met lede ogen toekijken hoe renners die in het verleden geen partij voor hem waren, nu voor hem finishen. HLN vroeg hoe dat voelt voor iemand die zo competitief ingesteld is als hij. “De laatste jaren was het altijd wel knokken tegen Mathieu van der Poel. Heel vaak eindigde ik achter hem. Winnen was er naar mijn gevoel te weinig bij”, zegt Wout.

“Nu is het op een andere manier confronterend”, laat hij weten. “Met alle respect voor de jongens waar ik tussen rijd: zij zijn wel goed, maar ik ben het toch niet gewoon om voor een top 5-plaats te moeten strijden. Ik hang er echt maar aan."

Een beetje raar

"Bij het Belgisch kampioenschap was ik bij de beste ­zeven. Daar houdt het ook op. Dat is wel een beetje raar", geeft hij toe. "Ik probeer in te zien dat dat normaal is. Toch zou het goed zijn voor het vertrouwen als ik in mijn laatste wedstrijden iets meer vooraan kon ­eindigen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws