‘Een renovatie van de staat zit er sowieso aan te komen’ Politiek
Politiek

‘Een renovatie van de staat zit er sowieso aan te komen’

‘Een renovatie van de staat zit er sowieso aan te komen’

Waals minister voor Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke (MR) was maandagochtend te gast bij Radio 1. Hij zegt dat zijn partij bereid is over alles te spreken.

Nu koning Filip CD&V-kopstuk Koen Geens het veld in heeft gestuurd als informateur, zit de federale formatie in een nieuwe fase.Geens’ voorgangers onderzochten de formule met N-VA en PS, maar onder meer het communautaire zou daar in de weg hebben gestaan.

Waals minister voor Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke (MR) zegt dat zijn partij wel degelijk over het communautaire wil spreken. “Wij zijn bereid om over alles te spreken, maar je moet dat in zijn tijd zien. We hebben dergelijke gesprekken nooit geweigerd, maar dat is nu niet dringend."

Herfederalisering

Confederalisme is een stap te ver, vindt hij, “maar dat er een renovatie van de staat moet komen, weet iedereen, ook bij MR”. Volgens Crucke kan er gesproken worden over “meer en betere bevoegdheden voor de gewesten”, maar tegelijkertijd ook over de herfederalisering van een aantal bevoegdheden.

Hoe het ook zij, de partijen moeten nu een keuze maken, zegt Crucke nog. “Men moet stoppen met de pesterijen (..) De tijd van de stokken in de wielen is voorbij. We hebben geen tijd om dat nog te doen: de mensen vragen een regering, ons land vraagt een regering."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws