Komiek William Boeva maakt zich kwaad: “Het wringt echt als mensen dit tegen me zeggen” Buitenland
Buitenland

Komiek William Boeva maakt zich kwaad: “Het wringt echt als mensen dit tegen me zeggen”

Komiek William Boeva maakt zich kwaad: “Het wringt echt als mensen dit tegen me zeggen”

William Boeva is recent 30 jaar geworden en daar hoort een nieuwe show bij. Ditmaal zal er echter méér inzitten dan alleen maar dwergengrappen, zo vertelt hij aan HLN.

"Het is veruit mijn eerlijkste show”, zegt William over B30EVA. “Kijk, dat mensen geld betalen om naar mij te komen luisteren, dat is een fenomenaal gevoel, maar het verandert op zich niks. En daar heb ik het soms moeilijk mee, want mensen zien alleen dat: het succes op het podium."

“Ik heb al heel mijn leven een rolstoel voor lange afstanden. Ik kan 200 meter wandelen, maar dat is het dan ook”, vervolgt de comedian. “Maar dat beeld past niet bij iemand die volle zalen lokt. Zien mensen me in mijn rolstoel op straat, dan vragen ze: wat is er gebeurd? Niks dus. Dit ís mijn leven."

Gewoon klein

“Ik hoor vaak: je bent niet gehandicapt, je bent gewoon klein. En dat is heel schoon, maar het wringt ook”, geeft William toe. “Alsof mensen met een handicap er niet zijn. We zijn onzichtbaar. De enige mensen die we kennen zijn sportmensen. Waar is de Marc Coucke in een rolstoel? Die bestaat, maar je ziet hem niet", besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws