"De VRT is verziekt, rot en tragisch" Buitenland
Buitenland

"De VRT is verziekt, rot en tragisch"

"De VRT is verziekt, rot en tragisch"

Sigrid Spruyt haalt hard uit naar de VRT. Tussen 1997 en 2007 presenteerde ze er Het Journaal. Nadien verdween Spruyt van het scherm, maar nu doet ze een boekje open over haar afscheid.

De laatste zes jaar van haar carrière hield Spruyt een dagboek bij en daar maakte ze nu een boek van. Knack kon het al inkijken. "De VRT is verziekt, rot en tragisch”, schrijft ze onder meer.

“Mijn dagboek beschrijft alleen mijn laatste jaren bij de VRT, een periode waarin ik me steeds minder thuis voelde in het huis”, vertelt Spruyt in het weekblad Knack. “Bijna twintig jaar was ik een meubel geweest in menige huiskamer en toen verdween ik plots, met als verklaring die schminkallergie."

"Ze was geen verzinsel, maar het ware probleem was een nieuwsallergie. Ik vond dat het met de samenleving de verkeerde kant opging en dat de media en het tv-journaal daar een grote rol in speelden.”

“Ik vond dat ze fanatisme en onverdraagzaamheid aanwakkerden, populisten in de kaart speelden en daar geen verantwoordelijkheid voor opnamen. Dat is misschien wel de belangrijkste beweegreden om het dagboek te publiceren. Omdat het er volgens mij intussen niet beter op geworden is, integendeel. Mijn dagboek is hier niet voor niets meer dan tien jaar onaangeroerd blijven liggen. Door het te publiceren zal ik onvermijdelijk mensen kwetsen. Er kunnen er zijn die er een afrekening in zien, terwijl dat niet de bedoeling is.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws