KRC Genk voelt zich bestolen na gelijkspel bij Antwerp Sport
Sport

KRC Genk voelt zich bestolen na gelijkspel bij Antwerp

Royal Antwerp FC en KRC Genk hebben elkaar donderdagavond in bedwang gehouden. Paul Onuachu kopte Genk al vroeg in de partij op voorsprong, maar op slag van rust werd het 1-1 na een eigen doelpunt van Joakim Maehle.

Genk begon goed aan de match en dat resulteerde al snel in een 0-1-voorsprong. Onuachu kopte een prima voorzet van Bongonda tegen de netten. Antwerp probeerde een vuis te maken, maar botste keer op keer op de dubbele gordel van de bezoekers.

Vlak voor rust hingen de bordjes toch weer in evenwicht. Seck won zijn duel bij een vrijschop en uiteindelijk was het Maehle die de bal over zijn eigen doellijn werkte. 1-1, meteen ook de stand aan de rust.

Géén penalty

In een tweede die beide kanten uit kon, was het voetballend vaak niet goed genoeg. In de slotfase meende Ito recht te hebben op een penalty, maar scheidsrechter Boterberg en de VAR grepen niet in. Zo bleef het bij 1-1.