Antwerp en Charleroi in evenwicht na twee gemiste strafschoppen Sport
Sport

Antwerp en Charleroi in evenwicht na twee gemiste strafschoppen

Royal Antwerp FC en Sporting Charleroi hebben elkaar zondagnamiddag in bedwang gehouden. Antwerp kwam al snel op voorsprong, maar kort na rust bezorgde Nicholson de bezoekers een punt. Beide teams misten ook een strafschop.

Na net geen kwartier spelen opende Ivo Rodrigues de score. Scheidsrechter Van Driessche dacht aan offside, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt goedgekeurd.

Morioka én Mbokani missen penalty

Charleroi was van slag, maar beet van zich af. Na een halfuur kregen De Zebra's een strafschop. Bolat had Willems per ongeluk neergemept, maar redde vervolgens wel de penalty van Morioka.

Kort na rust stond het wél 1-1. Nicholson reageerde snel en scoorde van in de box. Antwerp ging op zoek naar de drie punten, maar topschutter Mbokani liet na om zijn ploeg te helpen. De spits zag zijn penalty, na vermeend handspel van Nurio, gepakt wroden door Penneteau. En zo bleef het bij 1-1.