Vrijdag 21 Februari 2020 - 20:00   I   Foto: Pixabay  I   Bron: KMI  I   door Redactie

Het wordt verschrikkelijk slecht weer dit weekend

vanavond en vannacht blijft het zo goed als overal droog. Vooral in de noordelijke landshelft wordt het overwegend zwaarbewolkt, terwijl het zuidoosten van het land nog opklaringen kent. De minima schommelen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 8 graden aan de kust.

Het wordt verschrikkelijk slecht weer dit weekend

De zuidwestenwind is in het binnenland matig tot overwegend vrij krachtig met pieken van 50 km/u in het zuidoosten tot 65 km/u in het noordwesten. Aan zee wordt de wind vrij krachtig tot krachtig en kunnen de rukwinden oplopen tot 70 à 80 km/u.

Zaterdag begint de dag in de noordelijke landshelft zwaarbewolkt met al wat lichte regen of motregen in het noordwesten. Elders is het eerst droog met nog opklaringen in het zuidoosten. In de loop van de dag wordt het vrijwel overal zwaarbewolkt met nu en dan wat lichte regen of motregen. Het wordt zeer zacht met maxima van 7 graden in Hoog-België tot 11 of 12 graden in Vlaanderen. De strakke zuidwestenwind waait in het binnenland vrij krachtig met rukwinden van 50 tot 70 km/u en aan zee krachtig met rukwinden tot 70 à 75 km/u.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag trekt een koufront vanaf de Noordzee het land in en gaat het harder regenen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het waarschijnlijk de ganse nacht regenen, elders wordt het later in de droger met nog kans op een bui. De minima liggen tussen 5 en 9 graden. Het blijft winderig met een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige westzuidwestenwind en rukwinden van 50 tot 70 km/u. Tegen het einde van de nacht toe draait de wind naar zuidwest en neemt dan tijdelijk in kracht af.

Zondag sleept een golvend front over het land en zorgt voor een betrokken en regenachtig weertype. De maxima liggen tussen 9 graden in de Ardennen en 13 graden in het westen. Er staat daarbij een vrij krachtige tot krachtige westen- tot zuidwestenwind met rukwinden tot 70 of 80 km/u, of in de Ardense toppen mogelijk wat meer. Aan zee waait de wind mogelijk zeer krachtig, met rukwinden tot 80 of 90 km/u. Ze ruimt er van zuidwestelijke naar noordwestelijke richtingen. In de avond zal de wind overal ruimen naar het noordwesten en daarbij wat gaan liggen.

Maandag wordt het zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen. Er staat een matige tot vrij krachtige of aan zee krachtige tot mogelijk zeer krachtige wind die snel ruimt van zuid tot zuidwest. Rukwinden van 70 à 75 km/u zijn mogelijk. Het wordt erg zacht, met maxima tussen 9 en 13 graden.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Het weer  I  regen