-->

Medegevangene doodt kindermisbruikers in hun cel: “Ik doe er iedereen een plezier mee”

Medegevangene doodt kindermisbruikers in hun cel: “Ik doe er iedereen een plezier mee”
Zaterdag 22 Februari 2020 - 20:00   I   Foto: Pixabay   I  Bron: New York Post  I  

Een gevangene uit de Amerikaanse staat Californië heeft in een brief bekend dat hij twee medegevangenen heeft doodgeslagen in de cel.

Jonathan Watson (41) zit een levenslange gevangenisstraf uit voor een moordzaak in 2009. Hij was recent overgeplaatst naar een minder streng bewaakt gedeelte van het complex. Daar zaten ook de veroordeelde kindermisbruikers David Bobb (48) en Graham De Luis-Conti (62).

Slechts twee uur voor de aanval plaats zou vinden, vertelde Watson een gevangenistherapeut dat hij dringend terug moest worden getransfereerd naar een meer beveiligd gedeelte van de gevangenis “voordat ik echt een van deze kerels vermoord”. De waarschuwing werd genegeerd en Bobb en De Luis-Conti werden inderdaad doodgeslagen.

Unieke positie

Na de twee moorden te hebben gepleegd, ging Watson meteen naar gevangenisbewakers en gaf hij zichzelf aan. “Ik dacht dat ik hier iedereen een plezier mee zou doen”, vertelde Watson. “Aangezien ik hier levenslang zit, bevind ik mij in een unieke positie waar ik soms toegang heb tot deze mensen. Ik heb dan ook gewoon weinig te verliezen."

TAGS  I  Californië  I  kindermisbruik