Club Brugge wordt ernstig bevoordeeld in België: "Dit is verontrustend" Sport
Sport

Club Brugge wordt ernstig bevoordeeld in België: "Dit is verontrustend"

Club Brugge wordt ernstig bevoordeeld in België: "Dit is verontrustend"

Club Brugge versloeg Charleroi met 1-0 na een doelpunt van Eder Balanta. Club had enigszins geluk met de scheidsrechterlijke beslissing. Volgens Thierry Luthers is dit niet de eerste keer.

Volgens de journalist van RTBF is dit al enkele jaren bezig. Hij verwijst onder meer naar de invloed van voorzitter Bart Verhaeghe. "Het is niet zo moeilijk om je te bedenken dat Verhaeghe nog steeds een enorme invloed heeft op de scheidsrechters. Hij speelde een grote rol in de professionalisering van de scheidsrechters en was de architect van het nieuwe management van de Belgische arbitrage", schrijft Luthers.

"De voorbije jaren waren er nog enkele andere verontrustende feiten. Zoals de bewuste handsbal van Ruud Vormer in de titelwedstrijd tegen Standard (waarbij Vormer de bal met zijn steunarm raakte). Een beslissing die het verloop van de wedstrijd en misschien wel het kampioenschap had veranderd."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws