Van Avermaet: “Dit is de reden waarom ik niets wijzig aan mijn programma” Sport
Sport

Van Avermaet: “Dit is de reden waarom ik niets wijzig aan mijn programma”

Van Avermaet: “Dit is de reden waarom ik niets wijzig aan mijn programma”

Dit weekend vindt de Ronde van Oman plaats, en Greg Van Avermaet doet met plezier weer mee. Deze keer in CCC-kleuren, aldus de Wielerkrant. In het verleden heft Van Avermaet hier altijd goed gereden, en daar wil hij geen verandering in brengen: “Andere jaren was ik hier ook van de partij, het bevalt me telkens goed, waarom zou ik veranderen van aanpak richting dat voorjaar?”

Van Avermaet ziet deze rittenkoers als de ideale voorbereiding voor de komende klassiekers.“Ik wil er staan vanaf de Omloop tot in Roubaix en hier kan ik me perfect voorbereiden. Na de rit kan je vaak ook nog wat kilometers extra malen, het is hier ideaal voor mij. Ik blijf naar hier komen. Het is hier warm, de omstandigheden om te koersen zijn ideaal, het hotel is goed en er zijn een aantal ritten op mijn maat."

In Oman heeft Van Avermaet altijd positieve ervaringen gehad, daarom wil hij ook niets wijzigen aan zijn programma."Ik ben op dat vlak een beetje een gewoontedier. Andere jaren was ik hier ook van de partij, het bevalt me telkens goed, waarom zou ik veranderen van aanpak richting dat voorjaar? Akkoord: er staan minder grote ploegen aan de start en meer kleinere teams."

Hij is dan ook van plan om er meteen stevig tegenaan te vliegen."Dan wordt er bij de start stevig gekoerst omdat al die ploegen wel een mannetje mee willen in de ontsnapping", legt Van Avermaet uit. "Ik heb dat wel graag, dat er echt gekoerst wordt."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws