‘We verwachten dat er nog meer gevallen van het coronavirus zullen opduiken in België’ Royalty
Royalty

‘We verwachten dat er nog meer gevallen van het coronavirus zullen opduiken in België’

‘We verwachten dat er nog meer gevallen van het coronavirus zullen opduiken in België’

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block kwam op een persconferentie met meer informatie en duidelijkheid over de tweede besmette patiënt in ons land. Volgens De Block bevinden we ons nu in een volgens stadium.

Het coronavirus bevindt zich nu dus ook in België. De overheid roept op om waakzaam te zijn. Scholen en bedrijven gaan gewoon open na de krokusvakantie. Maggie De Block zegt dat er geen reden is om gezonde kinderen thuis te houden van school.

"Kinderen die ziek zijn, moeten zoals altijd thuis blijven. Maar voor gezonde kinderen is er geen probleem. Ook niet voor kinderen die op reis zijn geweest. Scholen zijn voorbereid. Wanneer kinderen ziek worden op school, zullen de ouders meteen worden verwittigd en zal er een dokter worden gecontacteerd."

Er verandert momenteel niets

Het is trouwens helemaal geen verrassing dat er opnieuw een geval van besmetting is opgedoken in ons land, zegt viroloog Steven Van Gucht. "We verwachten ook dat de komende dagen nog een of meer gevallen gaan opduiken. Maar we kunnen dat zeker opvangen”, luidt het.

Zijn collega-viroloog Marc Van Ranst zegt in ‘Het Journaal’ dat er veel testen worden gedaan in het labo. "De meesten blijken een gewone griep te hebben", zegt hij. "De tweede besmetting verandert momenteel niets. We weten wie de patiënt is, waar ze verbleef en met wie ze contact had. We proberen te vertragen. Elke dag dat we op een normale manier ons kunnen voorbereiden, is een dag gewonnen. Bovendien helpt het als de gewone griep weg zou zijn, want nu maken veel mensen met gewone griep zich ongerust."

Populair

Laatste nieuws