Ouders Julen overspoeld door haatberichten: “We willen dat er een eind aan komt” Buitenland
Buitenland

Ouders Julen overspoeld door haatberichten: “We willen dat er een eind aan komt”

Ouders Julen overspoeld door haatberichten: “We willen dat er een eind aan komt”

De ouders van Julen, de 2-jarige peuter die vorige maand om het leven kwam toen hij in een illegaal geboorde waterput viel, zullen de komende tijd vaak in de rechtbank vertoeven. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Enerzijds zijn ze getuigen in de rechtszaak tegen de eigenaar van het stuk grond. Anderzijds klagen ze zelf mensen aan die pijnlijke berichten hebben verspreid op sociale media.

De ouders van Julen, José Roselló en Victoria Garcia, moeten in de Spaanse stad Málaga getuigen in de rechtszaak tegen David Serrano, de eigenaar van de grond in Totalán. Serrano moet voorkomen op verdenking van onvrijwillige doodslag.

De man schuift de verantwoordelijkheid echter van zich af en wijst de vinger naar de maker van het boorgat. Die had de boel niet netjes achtergelaten en ook niet de benodigde vergunning aangevraagd. Serrano is diep bedroefd over wat er is gebeurd: “Ik vergeef mezelf nooit dat ik dat gevaar niet heb gezien.”

Ook Antonio Sanchez, de maker van de waterput, is opgeroepen als getuige in het proces, net als drie wandelaars die kreten hoorden kort na het noodlottige ongeval op 13 januari.

Haat

Daarnaast gaan de ouders van Julen ook juridische stappen ondernemen tegen pijnlijke en hatelijke commentaren op sociale media over de dood van hun zoon, dat kondigde hun advocaat gisteren aan. Sommigen leggen de schuld bij de ouders en schrijven dat de vader “beter had moeten opletten”.

De advocaat verklaart dat er eerder reeds een klacht is ingediend tegen dit soort opmerkingen bij de rechtbank in Madrid. Nu komt er ook nog een tweede klacht aan: “We willen alleen maar dat dit soort opmerkingen een halt wordt toegeroepen omdat het pijnlijk is om ze te krijgen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws