Dries Van Langenhove: “Ik ga nergens heen” Politiek
Politiek

Dries Van Langenhove: “Ik ga nergens heen”

Dries Van Langenhove: “Ik ga nergens heen”

Gisteren heeft Facebook twee persoonlijke accounts van Dries Van Langenhove offline gehaald. De Vlaams-Brabantse lijsttrekker voor Vlaams Belang bij de federale verkiezingen beschuldigde Facebook van inmenging in de Belgische verkiezingen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Inmiddels heeft het bedrijf een account van hem opnieuw online gezet.

“Ik ben duizenden contacten kwijt. Dit is verkiezingsvervalsing”, zei de oprichter van de extreemrechtse jongerenorganisatie ‘Schild en Vrienden’ gisteren. “Als Facebook dit niet rechtzet, dien ik een klacht in.” Hij schakelde zijn vrienden en volgers in om druk te zetten bij Facebook. En het werkte. Vandaag kreeg hij één account terug.

“Goed nieuws”, meldt de politicus. “Nadat ik contact heb opgenomen met Facebook en hen duidelijk heb gemaakt dat dergelijke inmenging in de verkiezing niet kan, hebben ze besloten mijn account terug te plaatsen.” Zijn tweede profiel dat werd verwijderd, heeft hij nog niet terug. “Misschien komt dat nog. Dat weet ik niet.”

Op het account dat terug online kwam, heeft Van Langenhove meer dan 8.000 volgers. In december en januari kon hij er al eens 30 dagen lang niets posten, vanwege de speech die hij gaf op de Mars tegen Marrakesh. “Ik zal me in ieder geval nooit het zwijgen laten opleggen”, zei hij daarover.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws