Coronavirus nu ook vastgesteld op Vlaamse school: voorzorgsmaatregelen worden getroffen Royalty
Royalty

Coronavirus nu ook vastgesteld op Vlaamse school: voorzorgsmaatregelen worden getroffen

Coronavirus nu ook vastgesteld op Vlaamse school: voorzorgsmaatregelen worden getroffen

Het coronavirus heeft zich nu ook een weg gebaand naar de Vlaamse scholen. In Tienen werd een leerling die net terug is van vakantie in Italië, ziek.

"De leraar heeft de symptomen herkend. We hebben meteen zijn ouders gecontacteerd en hebben hem naar spoed gebracht. Vandaag is dan gebleken dat hij positief heeft getest op het virus Covid 19-virus", zegt Kaat Vandensavel, algemeen directeur GO! scholengroep Huis 11 in Tienen.

De 17-jarige leerling verblijft momenteel thuis en is niet ernstig ziek. Voor de zekerheid werden er toch maatregelen getroffen. “Uit voorzorg hebben we ook twee jongens waarmee hij op een kamer verbleef op vakantie in Noord-Italië aangeraden om de huisarts te consulteren, net als het vriendinnetje van de besmette leerling en haar zus”, aldus Vandensavel.

Gezondheid van de leerlingen

"We hebben de ouders van alle scholieren van de school een brief bezorgd waarin de zaak wordt uitgelegd, namelijk dat er een leerling besmet is met het coronavirus, maar dat de school gewoon verder functioneert”, zegt de directrice. “Ook de arbeidsgeneesheer is ingelicht met het oog op de gezondheid van de leerkrachten en hij raadt hen aan de regels voor handhygiëne goed in acht te nemen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws