Kind (6) vond haar vader in plas bloed: “Haar nachtmerrie komt nooit meer ten einde” Buitenland
Buitenland

Kind (6) vond haar vader in plas bloed: “Haar nachtmerrie komt nooit meer ten einde”

Kind (6) vond haar vader in plas bloed: “Haar nachtmerrie komt nooit meer ten einde”

Vrijdag heeft de rechtbank in Arnhem voormalig tenniscoach Mark de J. veroordeeld tot 18 jaar cel voor de moord op zakenman Koen Everink. Die uitspraak leidde tot heftige reacties. Dat meldt De Telegraaf.

Het dochtertje was nog maar zes jaar oud toen haar vader werd doodgestoken. Haar moeder vertelt: “Ze vond haar vader ’s morgens vroeg badend in het bloed op de keukenvloer. Helemaal alleen thuis en dan geconfronteerd worden met papa, dood op de grond. Het meisje wist zich geen raad. Had geen idee wat ze moest doen. Er was niemand om haar te troosten. Een nachtmerrie die nooit meer ten einde zal komen.”

Haar toespraak werd ingesproken op een bandje en afgespeeld in de rechtszaal. Mark de J. hoorde het emotieloos aan. “Onrecht, dát is het hoogste recht in Nederland”, foeterde Everinks vader. De woorden van Everinks ex-vrouw vormden het emotionele slotstuk van een langdurige zit voor het hoger beroep van Mark de J. tegen zijn celstraf van 18 jaar en terugbetaling van ruim 66.000 euro aan de nabestaanden van Everink.

Valse verklaringen

Van de bewuste avond op 4 maart 2016 beweert de in Rotterdam woonachtige oud-tenniscoach gistermiddag zich weinig te kunnen herinneren. “Ik zit al drie jaar in een rollercoaster. Overdag kan ik een beetje sporten in de penitentiaire inrichting, maar verder is het chaos in mijn hoofd”, verklaarde hij.

Mark J. probeerde ook de schuld van zich af te schuiven. Hij beweerde dat hij op de avond van de moord, bij het verlaten van Everink’s woning door vier mannen zou zijn gekidnapt. Die vier zijn volgens hem verantwoordelijk voor de dood van de gefortuneerde zakenman.

Maar het OM hechte geen enkele waarde aan deze verklaring. Een belangrijk detail is dat Mark J. een flinke schuld had bij Everink. Hij had tienduizenden euro’s geleend van de zakenman om daarmee online te kunnen pokeren. Aangenomen wordt dat er ruzie is ontstaan over de terugbetaling en de Rotterdammer geen andere oplossing zag dan hem om te brengen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws