Pieter De Crem: “Afwijzing van PS om onderhandelingen met N-VA te beginnen heeft diepe sporen nagelaten” Politiek
Politiek

Pieter De Crem: “Afwijzing van PS om onderhandelingen met N-VA te beginnen heeft diepe sporen nagelaten”

Pieter De Crem: “Afwijzing van PS om onderhandelingen met N-VA te beginnen heeft diepe sporen nagelaten”

“Ik heb geen aanduiding dat er van ons standpunt wordt afgeweken.” Aan het woord is minister Pieter De Crem (CD&V). Hij reageert hiermee op de eventuele oprichting van een noodregering.

In deze noodregering zou de huidige minderheidsregering (MR, CD&V en Open Vld, nvdr.) aangevuld worden met socialisten en groenen. CD&V wil echter niet weten van een ‘Vivaldi’-regering, omdat die geen meerderheid aan Vlaamse kant heeft. De Crem zegt stellig dat de onderhandelingen door de partijvoorzitters gevoerd worden. “Maar ik heb geen aanduiding dat er van ons standpunt wordt afgeweken”, aldus de minister van Binnenlandse Zaken in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

De Crem zegt dat de afwijzing van de PS om onderhandelingen te beginnen voor een regering met N-VA diepe sporen nagelaten en gezorgd voor een radicalisering aan de basis en de top van de CD&V. De Crem heeft ook vragen bij het programma van zo’n noodregering met socialisten en groenen. “De economische bekommernissen van Ecolo en PS staan mijlenver af van onze economische bekommernissen", zegt hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws