Corona-overlevende getuigt over de ziekte: “Ik had zoveel pijn dat ik ervan moest huilen” Buitenland
Buitenland

Corona-overlevende getuigt over de ziekte: “Ik had zoveel pijn dat ik ervan moest huilen”

Corona-overlevende getuigt over de ziekte: “Ik had zoveel pijn dat ik ervan moest huilen”

Eind januari begon de 55-jarige Yu Meiying lichte koorts te maken en kreeg ze te maken met milde spierpijnen. Een dag later werd bij haar het coronavirus vastgesteld.

De dokters zeiden na de eerste consultatie dat ze niets voor Yu konden doen. Ze stuurden haar weer naar huis en raadden haar aan om zichzelf te isoleren. Na een week werden de symptomen erger: ze kreeg iedere dag koorts, ze moest verschrikkelijk hoesten en ze verloor haar eetlust. “Ik had zo veel pijn in mijn lichaam dat ik ervan moest huilen. Ik kon niet eens zitten, alleen liggen”, vertelt Yu in De Morgen. “Het was vreselijk, ik had het gevoel dat ik ging stikken."

Yu werd naar het ziekenhuis gebracht, maar wat ze daar zag joeg haar veel angst aan. Een zestiger die tegenover haar lag en volgens de dokter aan de beterhand was, werd plots heel kortademig. Hij overleed op de intensive care. “Die eerste dag zijn er op mijn afdeling vier mensen gestorven. Ik heb die eerste nacht geen oog dichtgedaan”, aldus Yu.

Nog nooit zo ziek geweest

Omdat er geen behandeling voorhanden was, kreeg Yu zoutoplossingen en traditionele Chinese medicijnen toegediend. Na elf dagen mocht ze het ziekenhuis verlaten, maar ze moest nog drie weken in quarantaine. Volgens Yu is het coronavirus veel meer dan een zware griep. “Zelf ben ik normaal nooit ziek, ik heb in geen jaren griep gehad. Maar zo ziek als nu ben ik nog nooit geweest”, klinkt het.

Ook haar 68-jarige echtgenoot werd ziek. Waarschijnlijk liep hij het virus op via Yu zelf. Hij had echter heel andere symptomen: zo hoestte hij bijvoorbeeld niet. “Hij is 68 jaar, maar zijn immuunsysteem is heel sterk”, zegt Yu. “Ik heb hem mijn medicijnen aangeraden, maar hij kon ze niet binnenhouden.” Ook hij is genezen van het coronavirus.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws