Openbaar vervoer blijft gewoon rijden ondanks coronavirus, Marc Van Ranst roept op: “Vermijd zéker de tram” Royalty
Royalty

Openbaar vervoer blijft gewoon rijden ondanks coronavirus, Marc Van Ranst roept op: “Vermijd zéker de tram”

Openbaar vervoer blijft gewoon rijden ondanks coronavirus, Marc Van Ranst roept op: “Vermijd zéker de tram”

Met de draconische maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad gisteren afkondigde, zal België vanaf vannacht volledig platliggen. Restaurants, hotels, scholen, cafés,… Ze sluiten allemaal de deuren tot 3 april.

Het openbaar vervoer blijft echter rijden. Minister Lydia Peeters stelt dat het niet laten uitrijden van trams en bussen onmogelijk is. "Dan leggen we álles lam. Eén op de vijf gezinnen is echt aangewezen op het openbaar vervoer."

Viroloog Marc Van Ranst komt echter met een aantal onofficiële richtlijnen. Het is niet nodig om het openbaar vervoer volledig te mijden, maar tijdens de spitsuren is dat toch aangeraden. Van Ranst noemt de tram in Het Laatste Nieuws ‘horror’. "Vooral de tram dient gemeden tijdens de spits: mensen zitten er kort op elkaar, hoesten..." Daarom waarschuwt de viroloog toch om voldoende afstand te houden en bij een volle tram de volgende te nemen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws