Bart De Wever wil premier worden van noodregering: "Dik tegen mijn goesting" Politiek
Politiek

Bart De Wever wil premier worden van noodregering: "Dik tegen mijn goesting"

Bart De Wever wil premier worden van noodregering: "Dik tegen mijn goesting"

N-VA-voorzitter Bart De Wever pleit voor een noodregering. Hij is ook bereid om zelf erin te stappen en wil zelfs premier worden. Al is dat "dik tegen zijn goesting". Hij deed die oproep bij VTM NIEUWS en tegenover Belga.

"We hebben een Vlaamse regering die werkt, maar ook op federaal niveau moet er onmiddellijk iets gebeuren. Die noodregering kan bijvoorbeeld een opdracht van een jaar krijgen om de crisis te bevechten", aldus De Wever.

“Ik vind dat er onmiddellijk een steunpakket voor de economie en voor de zelfstandigen moet komen van miljarden euro’s. We gaan wellicht naar een recessie, dus de bestuurspartijen moeten daar nu hun focus op leggen en de handen in elkaar slaan. Ondertussen kunnen we kijken hoe we het land definitief op orde kunnen zetten. Maar dat is onze eerste focus. We hebben geen luxe en moeten dat nu doen", stelt De Wever.

Er zouden volop gesprekken plaatsvinden tussen N-VA en PS over een noodregering. Een akkoord zou ook niet veraf zijn. Enkel binnen PS wordt er nog getwijfeld.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws