Opnieuw 5 mensen overleden in ons land, koning Filip houdt uitzonderlijke toespraak over coronacrisis: “Onze houding is essentieel en kan levens redden” Royalty
Royalty

Opnieuw 5 mensen overleden in ons land, koning Filip houdt uitzonderlijke toespraak over coronacrisis: “Onze houding is essentieel en kan levens redden”

Opnieuw 5 mensen overleden in ons land, koning Filip houdt uitzonderlijke toespraak over coronacrisis: “Onze houding is essentieel en kan levens redden”

Om 19 uur maandagavond heeft koning Filip, naar aanleiding van de coronacrisis, een toespraak gegeven voor het volk. Hierin roept hij op om de maatregelen te volgen die de deskundigen en de regering opleggen.

Koning Filip hield om 19 uur uitzonderlijk een toespraak waarin hij de bevolking toesprak. "België bevindt zich in een cruciale fase om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen", zei de koning. De drastische maatregelen die de overheid heeft getroffen, hebben een grote impact op ons dagelijks leven, klonk het. "Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen van ons allen."

Volgens koning Filip moeten we ons houden aan deze maatregelen, zij het niet voor onszelf, maar vooral voor de kwetsbaren onder ons. "Ook van de jongeren wordt verantwoordelijkheidsbesef gevraagd", zei Filip nog. "Onze houding hierin is essentieel en kan levens redden."

Nog eens vijf doden

Er zijn opnieuw vijf mensen overleden aan het coronavirus in ons land. Allen waren hoogbejaard volgens viroloog Marc Van Ranst. Hierdoor stijgt het dodental naar tien mensen die in België slachtoffer werden van het dodelijke virus.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws