-->

Nationaal Crisiscentrum bevestigt 185 nieuwe besmettingen met corona: “Doe niet aan zelfmedicatie, maar overleg met uw huisarts”

Nationaal Crisiscentrum bevestigt 185 nieuwe besmettingen met corona: “Doe niet aan zelfmedicatie, maar overleg met uw huisarts”
Dinsdag 17 Maart 2020 - 11:09   I   Foto: Photonews   I  

Er zijn 185 nieuwe besmettingen in ons land. Dat bevestigt Steven De Gucht op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Het totaal aantal besmettingen komt hiermee op 1.243 te staan. Veertien mensen zijn momenteel uit het ziekenhuis ontslagen.

Er is volgens Van Gucht ook heel wat onzekerheid ontstaan rond het gebruik van het koorts- en ontstekingsremmend middel ibuprofen. “Het is niet aangetoond dat dit risico’s inhoudt voor coronavirusinfectie”, zegt Van Gucht. Hij benadrukt wel dat mensen best niet aan zelfmedicatie doen, maar eerst met hun huisarts moeten overleggen.

Van Gucht was zeer te spreken over de initiatieven vanuit de bevolking om zelf mondmaskers te maken. “Het is heel mooi dat de bevolking zich echt wil engageren om elkaar te helpen”, aldus Van Gucht. “Wij denken erover na om en advies te gaan verlenen over wat het nut kan zijn van dergelijke zelfgemaakte maskers.” Hij stelt wel dat deze maskers dan eerder voor eigen gebruik zouden dienen en niet voor professioneel gebruik.

Voorts werd er een verduidelijking aangebracht in verband met de openbare markten. Deze kunnen enkel en alleen doorgaan als de lokale besturen de sociale afstand kunnen respecteren. Zo niet, kunnen deze openbare markten niet doorgaan.

TAGS  I  coronavirus  I  Steven Van Gucht