"Als mensen gedisciplineerd zijn en de maatregelen goed opvolgen, kan de piek eind april voorbij zijn" Royalty
Royalty

"Als mensen gedisciplineerd zijn en de maatregelen goed opvolgen, kan de piek eind april voorbij zijn"

"Als mensen gedisciplineerd zijn en de maatregelen goed opvolgen, kan de piek eind april voorbij zijn"

Volgens microbioloog Herman Goossens zouden we eind april van de piek bij het coronavirus in ons land verlost kunnen zijn. Dat zegt hij in een interview met Knack. Voorwaarde is wel dat iedereen zoveel mogelijk elk contact met anderen - behalve het eigen gezin - vermijdt.

"Vorige week gingen nog te veel mensen bij ons te laconiek met deze crisis om. We weten nu dat elk land zo'n perfecte virusstorm over zich heen zal krijgen. Dan kun je die als een tsunami over je heen laten walsen, of je kunt proberen hem te beheersen met weliswaar draconische maatregelen", legt Goossens uit in Knack.

"Als mensen gedisciplineerd zijn en de maatregelen goed opvolgen, zal het hopelijk een korte pijn zijn. Eind april kan de piek dan voorbij zijn", stelt hij. Dat impliceert wel dat de maatregelen langer dan begin april van kracht zullen blijven. "We moeten afwachten. De effecten van de maatregelen gaan we pas na een week zien, want dat is de tijd die een virus nodig heeft om iemand ziek te maken. Binnen enkele weken moeten we zien hoe de toestand in de ziekenhuizen evolueert."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws