Yves Stevens: “We zullen niet alle maatregelen kunnen loslaten na 5 april” Royalty
Royalty

Yves Stevens: “We zullen niet alle maatregelen kunnen loslaten na 5 april”

Yves Stevens: “We zullen niet alle maatregelen kunnen loslaten na 5 april”

Op één dag tijd zijn er in België dertig coronadoden bijgekomen. Dat brengt het totaal aantal overlijdens op 67. Ook het aantal opnames in ziekenhuizen blijft stijgen.

Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal crisiscentrum, benadrukt op de persconferentie dat het enorm belangrijk is om de regels zeer strikt op te volgen. “Enkel op die manier zullen we er samen in slagen om de gevolgen van het coronavirus te beperken."

Stevens herhaalt nogmaals dat alle recreatie verboden is. Er wordt een uitzondering gemaakt om te gaan wandelen, fietsen of joggen. Dit wel liefst in de nabijheid van uw woonst. “Alle andere recreatie is voor alle duidelijkheid verboden”, aldus de woordvoerder.

Langer dan 5 april

Winkelen wordt uiteraard nog toegestaan, mits daar geen familie-uitstap van gemaakt wordt. “Eén persoon per gezin”, klinkt het stellig. Ook doktersbezoek is toegestaan, evenals bijstand verlenen aan personen die minder zelfredzaam zijn, zoals ouderen.

"We moeten er rekening mee houden dat we niet alle maatregelen zullen kunnen loslaten na 5 april", liet Stevens ook nog eten. "Veel zal afhangen van de cijfers."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws