Officieel: Olympische Spelen in Japan worden één jaar uitgesteld Sport
Sport

Officieel: Olympische Spelen in Japan worden één jaar uitgesteld

Officieel: Olympische Spelen in Japan worden één jaar uitgesteld

De Japanse premier Shinzo Abe heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) voorgesteld om de Olympische Spelen van Tokio een jaar uit te stellen. IOC-voorzitter Thomas Bach is akkoord met het voorstel. Dat zei Abe tijdens een persconferentie.

De Olympische Spelen van Tokio worden uitgesteld tot de zomer van 2021. Aanvankelijk zou het grootste sportevenement ter wereld van 24 juli tot en 9 augustus van 2020 worden gehouden. "Bach staat voor 100 procent achter dat voorstel”, zei Abe na telefonisch overleg met de hoogste baas van het IOC.

De roep om uitstel van de Spelen werd de voorbije dagen steeds luider. Het belangrijkste argument is natuurlijk de gezondheid van alle mensen. Verder zou er ook geen sprake meer zijn van een eerlijk speelveld. In zwaar getroffen Europese landen zoals Italië en Spanje kan al niet tot nauwelijks meer worden getraind. Door de verschillende reisverboden en lockdowns zijn ’out of competition’ dopingcontroles ook niet meer afdoende uit te voeren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws