Zaterdag 28 Maart 2020 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: MIT, Daily Mail  I   door Redactie

Nieuwe studie rond 'social distancing' wijst uit: twee meter afstand houden is lang niet genoeg

Nieuwe studie rond 'social distancing' wijst uit: twee meter afstand houden is lang niet genoeg

Een nieuwe studie wijst uit dat mensen mogelijk gevaar lopen om besmet te raken met het coronavirus, zelfs al zijn ze meer dan twee meter verwijderd van een geïnfecteerd persoon.

Momenteel wordt aangeraden om minstens 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Een nieuwe studie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) wijst echter uit dat deze afstand maar liefst vier keer groter moet zijn om besmetting met zekerheid te voorkomen.

Uit de studie blijkt namelijk dat druppels die worden uitgestoten bij hoesten of niezen, in een warme en vochtige atmosfeer, tot zeven meter ver kunnen vliegen. Er wordt ook gewaarschuwd dat deze druppels, die bijdragen tot de snelle verspreiding van COVID-19, enkele úren in de lucht kunnen blijven hangen. “En hun richting kan gemakkelijk worden veranderd door luchtventilatiesystemen, waardoor ‘turbulente luchtwolken’ ontstaan."

De auteurs van het MIT-onderzoek denken dan ook dat de aangeraden 1,5 meter afstand te weinig is om veilig te zijn, en benadrukken eveneens het belang van beschermingsmiddelen voor verpleegkundig personeel.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  corona  I  social distancing  I  COVID-19